Eeltvorming

Eeltvorming

Eelt is een natuurlijke reactie van de huid op extra druk. Personen die veel tillen of zwaar werk verrichten met de handen hebben -als natuurlijke bescherming- eelt aan de handen. Overmatig eelt aan de voeten geeft vaak aanleiding tot vervelende klachten

Eelt aan de voeten als bescherming

Eelt is een natuurlijke reactie van de huid op extra druk. Een natuurlijke beschermlaag. Aan de voeten hebben we ook zo’n beschermlaag bijv. op de bal en onder de hiel, de plaatsen waarop wij staan: ‘drukpunten’.

Voor behandeling

Na behandeling

Overtollig eelt aan de voeten
Bij veel mensen wordt deze beschermlaag te dik en gaat pijn doen bij het lopen. Dan hebben we te maken met overtollig eelt, vaak in combinatie met eeltpitten. Dit eelt kan door de pedicure deskundig worden terug gebracht tot de normale dikte en eventuele eeltpitten worden verwijderd.

Eelt door verkeerd schoeisel
Ook kan eelt ontstaan door de druk van de schoen boven op de tenen op teentoppen, met als gevolg: kans op pijnlijke likdoorns. Meestal is dan de schoen de oorzaak, deze is te klein of te nauw Ook te wijde schoenen kunnen eelt veroorzaken omdat er dan een constante wrijving is tussen de huid en de schoen. Goed passende schoenen zijn dus heel belangrijk om extra eeltvorming te voorkomen.

De ProVoet Pedicure
Heeft u last van overmatig eelt dan adviseren wij u een ProVoet Pedicure te bezoeken. Deze zorgt niet alleen voor het eenvoudig verwijderen van overtollig eelt, waardoor u weer op ‘wolken’ loopt, maar die kan ook de oorzaken daarvan bepalen en eventueel preventieve maatregelen adviseren.