Provoet

Wanneer u naar een pedicure gaat is het van belang dat u kiest voor iemand die een goede opleiding heeft afgesloten met een branche-erkend diploma. Kiest u voor een ProVoet pedicure dan weet u zeker dat zij aan deze eisen voldoet. Voor het lidmaatschap stelt ProVoet strikte diploma eisen.

Ontwikkeling
In het verleden was het zo, dat ieder willekeurig opleidingsinstituut kon opleiden tot het beroep pedicure met vaak aansluitend een schooldiploma. De branche heeft zich in de afgelopen 20 jaar sterk gemaakt voor gestructureerde en landelijke examens. Op dit moment is ProVoet als brancheorganisatie voor pedicures nauw betrokken bij het tot stand komen van de landelijke exameneisen. Dit betekent tevens een controle op de kwaliteit van de examens en vakkennis van de nieuw gediplomeerde pedicure die het werkveld gaat betreden.

Diploma-eis
ProVoet hecht veel waarde aan de professionaliteit en vakkennis van haar aangesloten leden en stelt derhalve voor lidmaatschap bepaalde diploma-eisen. De garantie voor u, als bezoeker van de ProVoet Pedicure, dat men het vak verstaat en wat nog belangrijker is, het vak op een verantwoorde wijze uitvoert.

Bij- en nascholing
ProVoet Pedicures worden regionaal door hun organisatie in de gelegenheid gesteld bijeenkomsten te bezoeken voor lezingen op vakgebied. Zo blijft men steeds op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op het vakgebied . Tevens wordt men geïnformeerd over het volgen van opleidingen voor bepaalde specialisaties zoals de behandeling van de diabetische voet, de reumatische voet en bepaalde technieken zoals nagelbeugeltechniek, orthesen en prothesen.

Waaraan herkend u een vakbekwame pedicure
U herkent de professionele pedicure aan het logo van ProVoet. Gediplomeerde leden voeren dit logo op hun gevelbord, afsprakenkaartjes etc. Verder adverteren zij collectief onder het ProVoet logo in de Gouden Gids.

Het voetenvak
Aan voeten zit een heel mens vast. Van groot belang dus om de behandeling van uw voeten door een ProVoet Pedicure te laten uitvoeren. Tot de werkzaamheden van een pedicure behoren onder andere het verwijderen van eelt, likdoorns, het op de juiste wijze knippen en frezen van nagels en  nagelproblemen oplossen. Het geven van adviezen en het opsporen en zoveel mogelijk wegnemen van de klachten behoort ook tot hun taak. En als verwennerij is er na afloop van de behandeling een fijne afsluiting voor de cliënt met een voetmassage. Maar een pedicure gaat het vooral om met mensen en dat is nu wat het vak zo boeiend maakt.