Medisch Sportpedicure

In januari 2017 ben ik geslaagd voor het diploma Medisch Pedicure Sport. Dit is een SCAS gecertificeerde opleiding en ik sta dan ook geregistreerd als officieel sportzorgverlener.

Als je sport ga je met je voeten naar de Medisch sportpedicure!

Je behoefte aan voetzorg is immers een direct gevolg van de impact van je sport op jouw voeten. De intensieve belasting, repeterende beweging en frictie zijn oorzaken van buitenaf. Je voeten krijgen telkens heel wat te verduren en de herstelperiode is kort. Bij een sportpedicure behandeling ligt de nadruk op preventief advies, wordt er rekening gehouden met je sport en voettype, training-, en wedstrijdschema en worden er andere pleistertechnieken en verbandmiddelen gebruikt. Als u regelmatig of veel sport dan is het van belang dat u goed passende sportschoenen draagt. Uw voeten kunnen veel te lijden hebben door het sporten. Helaas zijn niet alle sportschoenen goed voor uw voeten. Bij sommige sporten moeten de schoenen strak om de voeten zitten, of van hard materiaal te zijn, waardoor er drukplekken kunnen ontstaan. Sporten waarbij u rent en abrupt moet stoppen kunnen leiden tot huid en nagelproblemen aan uw voeten. Actieve sporters kunnen veel problemen aan hun voeten hebben zoals ingegroeide/ingroeiende nagels, stootnagels, afgebroken/gescheurde nagels, verdikte nagels, bloeduitstortingen onder de nagels of schimmels onder de nagels. Als gevolg van te veel druk en wrijving kan er overmatig eelt ontstaan, likdoorns, kloven of blaren. Ook kan de huid gaan verweken door overmatige transpiratie. Bij het opmeten van uw schoenen is het van belang dat er niet alleen wordt gekeken of de schoenen passen als u stilstaat maar ook als u in beweging bent.

Door het sporten kunnen er specifieke problemen aan uw voeten ontstaan zoals bijvoorbeeld zenuwbeknellingen. Een medisch sportpedicure kan uw voeten hierop onderzoeken, u van adviezen voorzien en indien nodig uw voeten tapen of een aanpassing maken in uw schoenen. Niet sporten is natuurlijk geen optie ! Door uw voeten regelmatig te laten behandelen en goede kousen/schoenen te dragen kunnen veel problemen worden voorkomen. Voor alle bovengenoemde problemen kunt u terecht in de Medisch Pedicure Praktijk. Functionele oplossingen daar draait het om, zodat jij lekker door kunt sporten. Weet u, dat 75% van de sportblessure voorkomt aan de benen en voeten?

Wat kan ik, als medisch sportpedicure voor uw betekenen?

Door spier, zenuw, huid- en nagelklachten onbehandeld te laten, zult u merken dat ook uw sportprestaties afnemen. Door de pijnlijke huid en/of nagels, spieren en zenuwen zult u uw voet anders gaan neerzetten, waardoor de knie en/of heup extra belast kunnen gaan worden. Als medisch sportpedicure ben ik gespecialiseerd in zenuw, spier, nagel- en huidaandoeningen bij sporters. Ik kan u klachten behandelen en adviseren over het voorkomen klachten. Of u nu professioneel of hobby sporter bent. Aandacht voor uw voeten is een belangrijke factor om plezier in het sporten te houden. Samen kunnen we u voeten gezond houden.Goede schoenen kopen is belangrijk voor gezonde voeten

Volgens onderzoek kunt u het beste in de namiddag uw schoenen kopen. In de loop van de dag kunnen uw voeten een beetje opzwellen dus dan is de (na)middag een goed tijdstip om ze te passen. Laat je voeten iedere keer dat je schoenen past opmeten en laat ze opmeten als je staat. Let er op dat je de schoenen aan allebei je voeten past. Veel mensen hebben namelijk 1 voet die langer is dan de andere. Wanneer dat het geval is, koop de schoenen dan op maat van de grootste voet.