Welkom bij Footcare Berlicum

Ik ben Jolette van Gestel, 54 jaar met 3 kinderen van 19, 22 en 24 jaar.

Wanneer de kinderen groter worden krijg je de tijd om iets nieuws te ondernemen.
Voor mij was dit het vak pedicure. Het vak pedicure heeft me altijd wel aangestaan.
Je bent met mensen bezig, verzorging, na een goede behandeling gaat iedereen blij de deur uit. Het is ook een vak met een scala aan uitbreidingsmogelijkheden.
Mijn basisdiploma pedicure heb ik in juni 2006 behaald. Ik heb me vanaf die tijd continu bijgeschoold en dat resulteerde in april 2014 in het behalen van mijn diploma Medisch Pedicure. Dit betekent dat ik voeten mag behandelen van mensen met diabetes, reuma en overige risicovoeten. Ook specialistische technieken horen hier bij, dit zijn: orthesetechnieken, antidruktechnieken , nagelregulatietechnieken en nagelprotheses. De belangstelling voor voetzorg bij atleten, zowel topsporters als recreatieve sporters, neemt toe, omdat men zich meer en meer realiseert, dat deze zorg geen luxe is, maar voor velen een noodzaak. Immers, sporten is gezond, maar dan het liefst zonder blaren, eelt- en/of nagelproblemen, pijnlijke, brandende voeten enzovoorts. De rol van de Medisch Sportpedicure in de sport zal, naast een behandelende, ook een preventieve rol zijn. Vandaar dat ik me heb bijgeschoold en me vanaf begin januari 2017 Medisch Sportpedicure mag noemen.

De CryoPen®, ijskoud de allerbeste!
Supersnel, pijnloos en definitief weg met onder meer wratten, fibromen en ouderdomsvlekken.

Meer....Ook voor Handcare.

Niet alleen de voeten hebben heel wat te verduren, ook de handen hebben het niet gemakkelijk. Beiden zijn vaak de meest verwaarloosde lichaamsdelen. Daarom heb ik mijn kennis uitgebreid met het verzorgen van handen: Manicure.

Meer.....


Mooie voeten.... niet vaak onze eerste zorg.
Maar als de zon schijnt en de voeten weer tevoorschijn komen, blijkt dat het hoog tijd wordt voor een afspraak met de pedicure. Vreemd genoeg blijkt nog steeds maar een kwart van alle Nederlanders geregeld hun voeten te laten verzorgen. Terwijl we dit deel van ons lichaam toch erg zwaar belasten!

Wilt u een orgineel 'Anders-dan-Anders cadeau'
Geef dan een Cadeaubon van de Medisch Pedicure!

Voeten dragen u, een leven lang.
Daardoor kunt u te maken krijgen met allerlei ongemakken zoals: eelt, likdoorns, ingroeiende nagels etc. U kunt heel eenvoudig zelf een aantal
van deze ongemakken aan uw voeten voorkomen door:

  • goed passende schoenen te dragen met voldoende ruimte voor de tenen;
  • geen strakke sokken of kousen te dragen;
  • regelmatig voetgymnastiek te doen;
  • de teennagels recht en niet te kort af te knippen;
  • de voeten dagelijks te wassen en goed af te drogen (vooral tussen de tenen;
  • gebruik van zeep zoveel mogelijk te beperken heeft u ondanks deze maatregelen toch nog voetklachten, wacht dan niet onnodig en experimenteer niet zelf;
  • laat uw voeten behandelen door een Medisch Pedicure. Zij geven uw voeten de aandacht die ze verdienen.